sjokolade founde

Hei idag morges lagde jeg sjokolade founde sammen med kusinen min, de ble kjempe gode:) FRYKTELIGE GODE!

  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 150 gram sjokolade med høyt kakaoinnhold, hakket
  • 85 gram siktet hvetemel
  • 4 egg
  • 6 former
  • smør + mel til strøing av formene
  • bær eller frukt
  • vaniljeis

Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ha i sjokoladebitene og la den smelte  under forsiktig omrøring. Rør inn siktet hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.

Fyll 6 smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokolademassen. Har du ikke porsjonsformer kan du benytte doble muffinsformer eller kaffekopper (som tåler varmen).

Stekes midt i ovnen ved 200 grader i om lag 8-10 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og det kan derfor være en fordel å prøvesteke en kake for å teste ut din ovn. I min ovn ble kaken perfekt stekt på 9 minutter, på 10 minutter var den litt for mye stekt, men fortsatt med en liten flytende kjerne i midten.

Hvelv kakene umiddelbart på tallerkener, og la dem stå et minutt for å sette seg. Kombineres med vanilje is og bær og jordbærsyltetøy hvis du ønsker





Én kommentar

Grethe

25.04.2013 kl.03:51

Sjokoladefondant, ikke fondue:) Fondue er når du dypper frukt/bær i smeltet sjokolade.

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits