aaloo keema

Hei tenkte og dele en afghansk/indisk/pakistansk kjøttdeig oppskrift med dere:)

ingredienser
½ kg. kjøttdeig
250 gram. Poteter (kuttet i små biter)
2 tomater
1 løk (stor størrelse)
6 ss. olje
6 hel sort pepper (Kali Mirch)
6 fedd (Laung)
En svart kardemomme (Bari Ilaichi))
1/4 ts. spisskummen frø (Zeera)
1 ts. koriander (Dhaniya) pulver
1 ts. salt (etter smak).
¼ ts. gurkemeie (haldi) pulver
¾ ts. chili (Lal Mirch) pulver
1 ts. ingefær (adrak) lim
1 ts. hvitløk (Lehsan) lim
½ ts. garam masala pulver


instruksjoner
Finhakk løk og stek i olje til lys brun.
Legg alle krydder og finhakket tomater.
Stek på middels varme til vannet er nesten tørket. Legg kjøttdeig mix og tørk vannet igjen.
Legg to glass vann dekker og kok til kjøttet er mørnet og vannet tørker.
Legg potetene og kok til potetene er myke.
Dryss garam masala pulver. Pynt med frisk grønn koriander (Dhaniya) blader, grønne chili og ingefær (adrak) skiver og sitronsaft.
Serveres med naan
Porsjon: 4 til 5 personer





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits