daim boller

Ingredienser

100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
3 ss sukker
2 ts salt
2 stk. egg
ca 600 g hvetemel
hakket 100 g Daim, eller annen type sjokolade
1 egg til pensling

Tilberedning

Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken i det smeltede smøret. Løs opp gjæret i litt av den varme væsken, pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader.Hell i resten av smør- og melkeblandingen, sammen med sukker, salt og egg.Elt hvetemelet inn i deigen, og elt til deigen er glatt og smidig.

Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca en time.

Ha deigen på en flate. Elt inn hakket sjokolade. Del deigen i 12 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir på, og la bollene etterheve i ca en halvtime. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarm ovn ved 200 grader i ca 15 minutter.




Én kommentar

Henrik

21.04.2013 kl.10:12

nam nam nam nam<3<3:D

Utrolig fin blogg du har forresten,Kanskje jeg begynner å lese her<3

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits