Samose

Hei da tenkte jeg og dele samose oppskrift med dere:)

INGREDIENSER

FOR deigen:

1 ½ kopper hvetemel

¼ ts. kosher salt

4 ss. usaltet smør

 

Til fyllet:

2 ss. rapsolje

1 liten gul løk, hakket

½ kopp friske eller frosne erter

2 ss. hakket koriander

1 (1 ") stykke ingefær, skrelt og hakket

1 liten varm grønn Indian chile, stammet, seeded, og hakket

1 ½ ts. frisk sitron juice

1 ½ ts. amchoor (tørket mango pulver)

½ ts. anardana (bakken tørket granateplefrø)

½ ts. malt koriander

½ ts. garam masala

½ ts. spisskummen, ristet og lett knust

⅛ ts. Cayenne

2 middels voksaktig poteter, kokte, skrelt, og kuttet i ¼ "kuber

Kosher salt etter smak

 

FOR chutney:

3 ½ kopper tett pakket koriander, finhakket

1 kopp tett pakket mynteblader, finhakket

3 ss. frisk sitron juice

1 liten varm grønn Indian chile, stammet

¾ kopp vanlig yoghurt

Kosher salt etter smak

Rapsolje, til steking

 

INSTRUKSJON

1. For deigen: Visp sammen mel og salt i en stor bolle. Legg smør, og med fingrene, gni inn mel til ert størrelse smuler form; legge 6 ss. varmt vann, og bland med fingrene til deigen former. Overføring til en arbeidsflate, og kna til deigen er glatt og elastisk, ca 12 minutter. Dekk med plastfolie, og chill i 1 time eller opp til 24 timer.

 

2. For fyllet: Varm olje i en 12 "stekepanne over middels varme til løken og stek til lett brunet, ca 8 minutter til erter, koriander, ingefær, chili og 3 ss vann, cover, og reduser varmen til middels... -lav. Cook, rør av og til, til ertene er myke, ca 5 minutter. Legg juice, amchoor, anardana, koriander, garam masala, spisskummen, cayenne, poteter og salt, og stek under omrøring, til potetene er oppvarmet gjennom, om 5 minutter. Fjern fra varmen, og sett fylle side for å avkjøle helt.

 

3. Sted deigen på en melet arbeidsflate, dele inn i 12 like baller, og dekk med et fuktig håndkle for å holde tørker ut. Ved hjelp av en kjevle, rull en deig ball i en 6 "rund;. Kutt runde i halv Samle rette kanter av 1 halvrund sammen, overlappende dem med ¼" for å danne en kjegle, fukte søm med vann og trykk for å forsegle. Spoon en heaping ss. fylling i kjegle. Fukt innsiden av toppkanten av membran med vann, trykker kantene sammen for å lukke toppen av kjeglen, og klype langs toppen ¼ "av sømmen til fullstendig tettet fylle deigen kjegle. Fold lengde søm ved ombretting om ¼" av deigen og klemming det sammen i ca ½ "trinn. Gjenta prosessen med resten deig og fylling å lage 24 kaker totalt. Sett fylt bakverk til side.

 

4. For chutney: Place cilantro, mynte, juice, chile, og 3 ss. vann i en blender, og puré til glatt. Overføre til en bolle, og rør inn yoghurt, krydre med salt, og avkjøl til den er klar til å tjene.

 

5. Hell olje til en dybde på 2 "i en 6-qt. Jerngryte, og varme over middels varme til en dyp-yngel termometer leser 350 °. Arbeide i grupper, yngel bakverk til de er gyllenbrune over, ca 10 minutter. Bruk tang , overføre samosas til papirhåndklær å drenere kort. Overføring til en servering tallerken, og serverer varm eller ved romtemperatur med chutney på siden :) Ketchup anbefales også
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits