fordeler og ulemper ved niqab

Beslutningen om å dekke hele eller deler av ens ansikt er et kontroversielt, selv innenfor islam. For mange kvinner, iført en niqab, eller et ansikt slør, er et spørsmål om religiøs plikt, så vel som personlig valg. For disse kvinnene, iført en niqab viser respekt for deres religion og deres samfunn og sikrer en betydelig grad av privatliv når du er i offentligheten. På den annen side kan det niqab presentere vanskeligheter for kvinner, så det kan blokkere en kvinnes syn, kan bidra til en kvinne er blitt svært varmt i varmt vær, og kan gjøre det vanskelig for henne å spise i det offentlige. Andre hensyn er en begrensning på en kvinnes evne til å samhandle med andre, samt lover i enkelte land som forbyr bruk av et ansikt slør eller som krever spesielle sikkerhetsprosedyrer for kvinner som velger å dekke sine ansikter i offentligheten. Mens mange islamske lærde er enige om at iført en niqab ikke er påbudt, det er forskere som tar en svært konservativ tilnærming og insisterer på at ansiktet tilsløring er obligatorisk og svært gunstig. Kvinner som er svært opptatt av å bevare sin beskjedenhet kan føle seg mer komfortabel tilsløring deres ansikter når i nærvær av menn som de ikke er nært beslektet. I noen miljøer kan iført en niqab forventes av kvinner, og iført ansiktet slør kan hindre sosial fordømmelse.

her er imidlertid noen utfordringer knyttet til seg en niqab. Noen typer ansikt slør dekker bare den nedre halvdelen av ansiktet, andre kan dekke hele ansiktet og bare ta åpninger for øynene. For noen kvinner kan dette resultere i nedsatt syn, som kan medføre en sikkerhetsrisiko, spesielt når du krysser en travel street.If en kvinne velger å spise på en restaurant, kan hun finne det vanskelig å være kontinuerlig skyve henne slør til side mens du spiser. I noen tilfeller er niqabs utformet slik at de kan lett bli løftet over toppen av hodet om en kvinne trenger å se mer tydelig eller ønsker å spise uhindret.

 

Noen land har forbud mot bruk ansikt slør enten i offentlig eller i visse sammenhenger, for eksempel skoler. I tillegg kan en kvinne som bærer en niqab bli saumfart når du passerer sikkerhetskontrollen, som det er ofte nødvendig for sikkerhet offiserer å se en persons ansikt før tillater henne passasje. Kvinner som vurderer iført en niqab kan ønske å nøye vurdere sine liv og arbeidsoppgaver før du gjør beslutningen om å bære slør på en jevnlig basis.

Som F.eks
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits