biryani

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende. Dette er stor favoritt i midt østen! og kjempe lett og lage og smaker mye bedre enn tikka masala. 

Til 4 porsjoner:

 

 

5.0 stk potet

 

2.0 stk løk

 

2.0 fedd hvitløk

 

0.5 ts chilipulver

 

4.0 cm ingefær

 

0.5 ts gurkemeie

 

1.0 ts knust kumin

 

3.0 stk tomater

 

2.0 ss yoghurt

 

0.5 ts kardemomme

 

1.0 ts kanel

 

1.0 stk kylling, delt i åtte (eller fire kyllingbryst delt i biter)

 

Risen:

1.0 stk løk

 

2.0 stk nellikspiker

 

1.0 ts kanel

 

2.0 cm ingefær

 

1.0 klype safran

 

1.0 ts kardemomme

 

500.0 g basmatiris

 

vann

 

3.0 ss flytende kyllingkraft

 

salt og pepper

 

olje til steking

 

Framgangsmåte:

Kyllingen: Skrell potetene og skjær dem i terninger. Stek potetterningene gylne i olje. Sett potetene til side. Finhakk løk og ingefær. Stek dette gyllent. Ha i knust hvitløk og stek i 30 sekunder til - den må ikke svi seg. Ha i chili, gurkemeie, kumin og tomater.

Stek videre i fem minutter og smak til med salt og pepper. Ha i yoghurt, kardemomme og kanel. La det koke på lav varme under omrøring til tomatene løser seg opp. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt.

Du kan ha i litt vann, en desiliter eller to om det behøves for å koke kyllingen. Ha på lokk og la det koke i ca 30 minutter. Denne blandingen skal være god og tykk. Om den ikke er det kan du fjerne lokket og la det koke seg litt tykkere.

Risen: I en kjele, stek løken gyllen. Ha i safran, kardemomme, nellik, kanel, ingefær og ris. Stek under omrøring til risen er godt blandet. Dekk med vann og ha i kyllingkraft. Kok risen mør.

Server ris sammen med kyllingen og steke poteter. (Noen liker å blande alt i én stor kjele før servering)
 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits