sømmenlighet i islam..

Sømmelighet er en verdi i Islam som omfatter at alle typer sex mellom mann og kvinne skal kun skje innenfor ekteskapet. I dette inngår også muslimske kvinners bruk av slørburka og hijab, og også at de mye av sin tid må oppholde seg i hjemmet. Denne verdien oppfattes, spesielt av ikke-muslimer, som kvinneundertrykkende.

Seksuell kontakt og nytelse kan skje gjennom alle de fem sansene (lukte, kjenne, høre, se, smake), og målet er å hindre alle mulige kontakt og nytelser gjennom alle fem sansene mellom menn og kvinner utenfor ekteskapet. Det finnes for eksempel en regel som kan forklares slik: «kvinner og menn får ikke snakke til hverandre. De har ikke lov til å hilse på hverandre heller. Hvis de skal gi beskjeder til hverandre, da må de be en eldre kvinne eller mann gi beskjeden for dem. Hvis det går ikke, da må de bruke en seriøs stemme når de gir viktige beskjeder til hverandre.» Og denne regelen kan forklares med for å hindre noe som helst seksuell kontakt og nytelse gjennom hørselen. Kvinner skal imidlertid være uberørte inntil de er gift. Det samme gjelder også for for menn.

  • Kvinner får ikke gå ut av huset alene ? hvis de gjør det, blir de tilgjengelig for alle å se dem.
  • Kvinner kan gå ut med mannen sin eller broren sin ? det gir mindre smak for menn å se på kvinner som går med mannen sin eller broren sin, og det blir mer truende å prøve seg på en kvinne som står rett ved siden av mannen sin eller broren sin.
  • Menn kan gå ut av huset ? islam ser på det som farligere for kvinner å bli sett av menn, enn for menn å bli sett av kvinner. Denne regelen har også en praktisk betydning, siden det er vanskelig for en familie der ingen kan forlate huset å overleve.
  • Regler for hvordan menn skal kle seg 
  • Menn får ikke ta på kvinner ? det blir en pervers kontakt.
  • Menn og kvinner skal være på forskjellige steder ? for å hindre kontakt og flørt.

  • Kvinner må dekke seg til ? slik at de ser minst mulig tiltrekkende ut, for å hindre seksuell kontakt. Siden kvinnenes hår blir regnet som seksuelt tiltrekkende, blir det også plikt for kvinner å dekke håret.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

niqabjenta

niqabjenta

21, Oslo

Oslo, 20 år. hjemmeværende. Går ikke på vgs, omgås aldri med venner. I denne bloggen får du et innblikk av min harde hverdag og problemer, for og bruke niqab.. stay tuned

Kategorier

Arkiv

hits